“We moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en
weer doorgaan”, zong Herman van Veen al jaren geleden in één van zijn liedjes.
En rustiger is het er met de jaren niet op geworden, zo lijkt het. Ook ik voel me geregeld druk of gehaast en vraag me af: Wat maakt dat we altijd maar zo snel willen, alles willen meemaken en zoveel tegelijk willen doen?

De technologie zorgt ervoor dat zaken zich in rap tempo ontwikkelen, de wereld is via een smartphone inderdaad letterlijk binnen handbereik en we worden voortdurend blootgesteld aan signalen en informatie.
Dat is helemaal waar.
Van de andere kant willen we ook alles meemaken, willen we geen informatie missen en vinden we het fijn om ergens bij te horen. Met als gevolg dat we het voortdurend druk hebben, van het ene naar het andere racen en een jakkerend bestaan leiden.
Is dat de zin van ons bestaan geworden?
Druk, druk, druk als levensmotto?
Als je het mij vraagt niet!
En dat is de reden dat ik een aantal dingen drastisch anders ben gaan aanpakken.
Wil je weten, hoe ik een leven met meer plezier en minder stress gerealiseerd heb?

Drie tips voor een rustiger leven
Hieronder deel ik 3 tips die mij enorm geholpen hebben om mijn jachtige bestaan
te veranderen in een leven waar ik blij van word en ik weer tijd heb voor dingen die ik belangrijk vind.

Tip 1: Maak keuzes!
Het klinkt heel simpel en feitelijk is het dat ook. Door keuzes te maken hoef je niet constant in dubio te staan, maar is het helder waar jij je tijd en energie aan wilt besteden. Bovendien kun je er dan ook echt met je aandacht bij zijn. Ik heb bijvoorbeeld besloten om niet meer naar alle verjaardagen van de kinderen van vrienden te gaan. Zo heb ik tijd om met mijn gezin leuke dingen te ondernemen
en dat vind ik belangrijk.

Tip 2: Leef bewust!
Wees je bewust van waar je bent en wat je doet, leef in het hier en nu. Je zult merken dat je dingen intenser beleeft, je meer herinnert en je anderen dingen meemaakt als je dit toepast. Als je bijvoorbeeld een heel fijn moment beleeft, sta hier dan bewust bij stil en besef hoe fijn het moment is.

Tip 3: Relativeer!
Wat gebeurt er als je vijf minuten later (maar daardoor wel veilig) ergens aankomt?
Hoe erg is het als je een keer een bijeenkomst mist?
Maak jezelf niet gek, meestal valt het allemaal reuze mee. Schud jezelf even door elkaar en stel jezelf de vraag:
Wat is het ergste dat er kan gebeuren als ik…
(vul zelf een situatie in waar je je druk over maakt)
en vaak zie je dan ineens weer de relativiteit van zaken in.

Ik wens je veel succes met het toepassen van de tips. Laat je me weten wat het jou heeft opgeleverd?

Tips over werkgeluk binnen organisaties ontvangen?

Schrijf je nu in en ontdek hoe je werkgeluk inzet voor het succes van je organisatie

Je bent succesvol ingeschreven!