Hoe houd je het (thuis)werken leuk ten tijde van de coronacrisis?

Tips van een expert in werkgeluk.

 

“Jij bent toch van het werkgeluk, dan weet je vast hoe je met deze situatie om moet gaan?”

Het klopt, ik ben inderdaad expert op het gebied van werkgeluk en ja, ik weet hoe je lastige situaties het hoofd kan bieden. En tegelijkertijd ben ik ook gewoon mens. Ook ik heb net als ieder ander mijn angsten en zorgen. Mijn man is ineens mijn collega, mijn kinderen zijn hele dagen thuis en mijn werk en opdrachtenportefeuille veranderen behoorlijk. Dat vind ik zeker niet altijd makkelijk en fijn. Het gaat op en af; de ene dag verloopt beter dan de andere en er zijn dagen bij waarop ik me goed voel en dagen waarop ik minder lekker in mijn vel zit.

 

Er zijn momenten dat ik mijn eigen inzichten en tips als een irritante mug in mijn achterhoofd hoor zoemen. Soms ben ik in staat om de krant te pakken en een einde te maken aan het gezoem….

 

Er zijn momenten dat ik vind dat mijn gezin te dicht op me zit en ik uit mijn slof schiet, terwijl ik stiekem weet dat het aan mij ligt en zij slechts de spiegel zijn…

 

Er zijn momenten dat ik even wil verdwijnen en me wil onttrekken aan alles. Dan wil ik eruit, gewoon weg, terwijl ik de mogelijkheden daartoe niet zie en dat benauwt me vervolgens weer…

 

Er is niet één oplossing om met deze situatie om te gaan, maar ik kan wel met je delen wat mij, en veel van mijn klanten en coachees, nu helpt:

 

  • Mild zijn voor jezelf, pas de #doeslief vooral op jezelf toe in deze tijd
  • Drijf mee op de stroom in plaats van er tegen in te zwemmen (accepteer en laat los dat dingen soms net even anders lopen dan je had bedacht)
  • Stel kleine en realistische doelen, zodat je voldoening kunt blijven ervaren
  • Bekijk per dag wat er is en wat er mogelijk is
  • Bedenk bij het opstaan hoe jij je wilt voelen: wat is je behoefte en wat is daar voor nodig?
  • Zie iedere dag als een nieuwe kans

 

Deze tips kun je natuurlijk zowel voor jezelf als voor je medewerkers inzetten.

En merk je dat je behoefte hebt aan meer handvatten om met deze situatie om te gaan? Dan is de online werksessie effectiviteit en verbinding wellicht iets voor jou (meer info op www.happyworkinglife.nl). Even sparren kan uiteraard ook. Bel of mail me dan gerust.

 

Wil je meer tips over werkgeluk ontvangen? Abonneer je dan op de maandelijkse nieuwsbrief via https://liekebezemer.activehosted.com/f/11

 

Lieke Bezemer, happyologist, coach en auteur.

www.happyworkinglife.nl

info@liekebezemer.nl

 

 

 

Tips over werkgeluk binnen organisaties ontvangen?

Schrijf je nu in en ontdek hoe je werkgeluk inzet voor het succes van je organisatie

Je bent succesvol ingeschreven!