Werkgeluk in crisistijd: nu even niet?

In dit blog wil ik je duidelijk maken dat werkgeluk nu meer dan ooit van belang is.

 

Werkgeluk? Nu?

“We hebben wel wat anders aan ons hoofd!”

“Dat heeft nu even geen prioriteit!”

“Daar zitten de mensen nu niet op te wachten!”

“Eerst maar eens kijken hoe het loopt!”

“Dat doen we wel weer als iedereen op het werk is!”

 

Mee eens? Lees dan vooral niet verder. Maar:

 

Ik heb nog geen enkel bedrijf gezien dat nu zijn doelen aan de kant heeft gezet, zijn visie overboord heeft gegooid en heeft gezegd dat het personeel overbodig is. Jij?

Dus hoe kan het dan zijn dat werkgeluk nu niet belangrijk zou zijn?

Werkgeluk is namelijk onderdeel van je visie, van hoe je je bedrijf leidt en hoe je naar mensen kijkt. Werkgeluk is terug te vinden in de bedrijfsdoelen en in alle facetten van je bedrijfsvoering: van omgangsvormen tot aan faciliteiten. Het draait allemaal om werkgeluk, maar er zijn bedrijven die de huidige crisis aangrijpen als excuus om daaromheen te draaien.

 

Lieve mensen, bedrijven draaien om mensen en juist nu hebben die mensen leiders nodig die dat snappen, die dat zien en daarop acteren. Een attentie vanuit de werkgever naar de medewerkers in de vorm van een kaart, een bos bloemen of wat lekkers is een mooi gebaar, maar werkgeluk gaat verder. Het zit hem in oprechte aandacht, in het vragen aan iedere medewerker waar de behoefte ligt. Het gaat om verbinding, om kijken hoe iemand juist nu voldoening uit het werk kan halen. Want dat geeft houvast en een goed gevoel. Mensen willen het idee hebben dat ze er toe doen, in alle beroepen; want iedere medewerker maakt een verschil in de keten van de organisatie waar hij of zij werkt. En misschien zit daar nu een verschuiving in, in wat er nodig is. Bespreek dat met elkaar, onderzoek en ga na wat zowel voor de medewerker als de organisatie nu van toegevoegde waarde is. Zet iemand in op zijn of haar talenten, verken wat iemand nodig heeft om die talenten naar voren te laten komen en faciliteer het contact tussen de medewerkers.

 

Laat het duidelijk zijn, werkgeluk is nu meer dan ooit noodzakelijk en jij als manager hebt daar een sleutelrol in!

 

Maak werk van het werkgeluk binnen jouw organisatie en bel of mail me vooral als je wilt sparren over hoe je dat het beste aan kunt pakken.

 

Wil je meer tips over werkgeluk ontvangen? Abonneer je dan op de maandelijkse nieuwsbrief via https://liekebezemer.activehosted.com/f/11

 

Lieke Bezemer, happyologist, coach en auteur.

www.happyworkinglife.nl

info@liekebezemer.nl

 

 

 

Tips over werkgeluk binnen organisaties ontvangen?

Schrijf je nu in en ontdek hoe je werkgeluk inzet voor het succes van je organisatie

Je bent succesvol ingeschreven!